Felnőttképzés

Kisgyermekgondozó, -nevelő tanfolyam Nyomtatásmegosztás iwiw-enmegosztás twitter-enmegosztás facebook-on

Kurzusok:

ÜtemezésTervezett kezdésOktatás díja
(Egy összegben)
Részlet- fizetésVizsga díjaIdőtartamHelyszínTanfolyami napok
  <b><span class='akcio'>AKCIÓ! 10% kedvezmény április 25-ig.<br />így megtakarított összeg: 18 490 Ft</span></b><br />Az itt található összeg egy összegű fizetés esetén érvényes. Természetesen választhatja a havi részletfizetést is. A cégek a tanfolyam díját költségként elszámolhatják.<b><span class='akcio'>AKCIÓ! 10% kedvezmény április 25-ig.<br />így megtakarított összeg: 18 490 Ft</span></b><br />Nálunk a vizsgadíjat is részletben fizetheti, ezért nem terheli Önt a tanfolyam után az egyösszegű fizetés.<b>A teljes vizsgadíj: 3 742 Ft / hó x 12,<br />így összesen 44 900 Ft</b><br />A modulzáró és az OKJ-s vizsgák díját is tartalmazza. Budán a Móricz Zsigmond körtérnél - Pesten az Árpád híd metrómegálló közelébenKéthetente szombaton 9:00-15:30 vagy kéthetente hétfő-szerda 17:00-20:00
2 hetente2013.08.31. 184 900 Ft

AKCIÓ: csak
166 410Ft
17 492 Ft/hó
(Vizsgadíj nélkül)
AKCIÓ: csak
15 743 Ft/hó


21 233 Ft/hó
(Vizsgadíjjal)
AKCIÓ: csak
19 484 Ft/hó

3 742 Ft/hó  12 hónap Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. szombat vagy hétfő-szerda délután 

Tanfolyamhoz kapcsolódó tanáraink:

Bíró Gyula Ratimovszky Kornélia Somodiné Andrea

További információ:(06-1) 321-9215, 0670/930-5527, 0670/366-7299 www.efeb.hu,

 

A kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam elvégzésével egy olyan szakmát sajátíthatunk el, amely mindig biztos megélhetést jelent az Ön számára. Hiszen a nevelés és oktatás szerepe a modern társadalmakban felértékelődik, egyre nagyobb anyagi erőforrásokat mozgósít az állam és a magánszféra egyaránt, hogy minél kiműveltebb emberfőket adjon át a munka világának.

A kisgyermekgondozó nevelő ebben a folyamatban fontos láncszem, hiszen a mai világban nem lehet elég korán elkezdeni a gyermekek nevelését, ezért a kisgyermekgondozó nevelő igen nagy hatást gyakorolhat a kisgyermekek testi és szellemi fejlődésére. Egyre kifinomultabb nevelési technikákat alkalmaznak már a bölcsődékben és óvodákban is, amelyek meghatározhatják később a felnövekvő generációk jövőjét is. Ezért aztán a kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam elvégzőire is nagy szerep hárul.

Ráadásul a kisgyermekgondozó nevelő felelőssége és fontossága nem csak a kisgyermek szellemi fejlődése terén jelentkezik, hanem a pszichés oldal is legalább ugyanakkora feladatot jelent a kisgyermekgondozó nevelő számára. Ma már ugyanis felértékelődött a pszichológia szerepe, híres pszichológia iskolák és rendszerek foglalkoznak a gyermeklélektannal, az egyetemeken kötelező olvasmány a tanárszakosoknak. A kisgyermek egészséges énfejlődése kihathat egész életére és későbbi teljesítőképességére, hiszen a kisgyermekkorban kialakult viselkedési normák, beívódott szokásmódok később már csak nagyon nehezen korrigálhatók, ezért aztán a kisgyermekgondozó nevelő munkája roppant izgalmas tevékenység.

 

Most jelentkezzen az EFEB kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam következő kurzusára!

 

Miért pont az EFEB által kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam a legjobb választás?
 

 • Mert a kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam hallgatóira is vonatkozó EFEB árgarancia miatt bizonyos lehet abban, hogy a kedvezményeink igénybe vétele esetén Budapesten nem talál hasonló kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam lehetőségre versenyképesebb áron.
 • Mert oktatási intézményünk vizsgagaranciát is ad a kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam résztvevőinek.
 • Mert az EFEB a Emberi Erőforrások Minisztériuma által kijelölt, hivatalos vizsgáztató intézménye a kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam végzettjeinek.
 • Mert a kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam a Magyar Felnőttképzésért Alapítvány által is ajánlott OKJ képzések sorába tartozik.
 • Mert az EFEB a kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam minden végzősének vizsgáztatásához saját vizsgaközponttal rendelkezik. A kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam esetében 2013-ban a sikeres vizsgát tevők aránya 91 % volt. Belőlük a kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam elvégzésének köszönhetően okleveles kisgyermekgondozó, nevelő vált.
 • Mert a kisgyermekgondozó, nevelő tanfolyam szervezése terén 18 éves tapasztalattal rendelkezünk. Tapasztalatainkat minden újonnan indított kisgyermekgondozó, nevelő tanfolyam megszervezése során a legmesszebbmenőkig felhasználjuk, így próbálván elősegíteni, hogy az EFEB-nél a kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam foglalkozásain a legkorszerűbb ismereteket közvetítsük a leginkább érthető formában.
 • Mert a kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam keretei között a kisgyermekgondozó, nevelő képzés hallgatói számára kidolgozott jegyzeteket, tételsorokat biztosítunk kedvezményes áron. Ezzel azt kívánjuk elérni, hogy a kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam hallgatóinak a lehető legkevesebb drága és gyorsan elavuló tankönyvet kelljen megvásárolniuk.
 • Mert a kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam elvégzését követően sikeres kisgyermekgondozó nevelő OKJ vizsgája mellé nemzetközileg elismert EUROPASS a kisgyermekgondozó nevelő OKJ bizonyítvány-kiegészítőt kap az igényelt nyelven.

 

A kisgyermekgondozó nevelő szinte döntő hatást gyakorol az adott kisgyermek testi és lelki fejlődésére, ezért szerepük felértékelődik. Az állam eltökélte, hogy a magyar oktatást gyökeresen átalakítja, hogy a nyugati társadalmakkal versenyképes tudásalapú társadalmat építsünk közösen. Ennek keretében kialakításra kerül a pedagógus életpálya-modell, amelyben a pedagógus kiszámítható keretek között léphet előre a ranglétrán, és ahol a megbecsülés az anyagi feltételek fejlődésével is együtt jár. 2013-ban a költségvetésből közel 11 milliárd forintot szánnak az életpálya-modell beindítására. De ez még csak a kezdet, hiszen egy hosszú távú folyamat elején vagyunk, amelynek természetesen részese a kisgyermekgondozó nevelő is.

 

Mivel Magyarországon elégtelen a bölcsődék és óvodák száma, ezért egyre több helyen alakulnak privát intézmények, ahová folyamatosan keresnek kisgyermekgondozó nevelő végzettségű munkatársakat.

 

Természetesen a magán oktatási intézményekben sokkal többet kereshetnek a kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam elvégzői is, vagyis nem érvényesül az oktatásban ismert hátrányos anyagi helyzet. Mindemellett a privát bölcsődék professzionális felszereltséggel rendelkeznek, a lakókörnyezet, és a belső kialakítás is sikeres és örömteli munkára csábítja a kisgyermekgondozó nevelő végzettségűeket is.

 

Ne habozzon! Most adja be a jelentkezését a kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam induló kurzusára!

 

Ráadásul nagy áruházak, bevásárlóközpontok is egyre több helyen alakítanak ki gyermekmegőrzőket, ahol kisgyermekgondozó nevelő végzettségű munkatársakat keresnek. De ezzel még nem értek véget a kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam elvégzőinek lehetőségei! Hiszen a rendszerváltást követően egyre divatosabb lett bébiszitterek, kisgyermekgondozó nevelők alkalmazása, akik akár egész napos elfoglaltság keretében, akár néhány órára is munkát vállalhatnak tehetős családok nebulói mellett. Mondanunk sem kell, hogy a bérezés az átlagot jócskán meghaladja!

A kisgyermekgondozó nevelő képzésnek óriási hagyományai vannak Magyarországon. Már több mint 50 éve képeznek kisgyermekgondozó nevelő szakmára jelentkezőket. Az idők folyamán a nevelői feladatok mellett egyre nagyobb szerep hárul a már említett lélektani ismereteknek, egyre kifinomultabb pszichológia módszerekkel dolgozhatnak a kisgyermekgondozó, nevelő tanfolyam sikeres vizsgázói, amely így izgalmas kihívás számukra is.

 

A kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam általános adatai:

 

A kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam azonosító (OKJ) száma: 54 761 02 0010 54 02
A kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam elvégzésével megszerezhető képesítés szintje: emelt szintű OKJ-s szakképesítés
A kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam jelentkezési feltétele: érettségi vizsga

 

Betölthető munkakörök a kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam elvégzése után a FEOR szerint:

3412 Gyermek- és ifjúsági felügyelő
 

A kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam eredményes elvégzésével megszerezhető kisgyermekgondozó nevelő OKJ szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:
 

A kisgyermekgondozó nevelő alapvetően gyermekellátási alapfeladatokat lát el, így napját a kisgyermekek nevelésével, oktatásával, napi programjaik összeállításával és lebonyolításával tölti. Valójában a kisgyermekek egész napját végigkíséri, bizonyos munkahelyeken pedig a gyermekek befogadását és célcsoportba illeszkedését is elősegíti. A kisgyermekgondozó nevelő sok esetben a kisgyermekek otthonában is megszervezi a háztartást, és felügyeli a kisgyermekek szokásos tevékenységeit a nevelési célzatú elfoglaltságokon túlmenően, így például a kisgyermekgondozó nevelő részt vesz a kisgyermekek öltöztetésében, étkeztetésében, tisztálkodásában. Vagyis a kisgyermekgondozó nevelő egy olyan komplex tevékenységet végez, amely lefedheti a kisgyermekek mindennapjainak teljes spektrumát.

 

Aki szeretne családias hangulatban, a gazdasági és társadalmi életünket feszítő gondoktól távol, szinte idilli világban dolgozni, annak mindenképpen ajánljuk a kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam elvégzését.

 

Ráadásul ki ne szeretne gyönyörködni a kisgyermekek nyiladozó értelmében, ahogy napról napra fejlődnek, növekednek, és amelyben döntő szerepe van a kisgyermekgondozó nevelőnek is? A kisgyermekgondozó nevelő ráadásul csak az élet napos oldalával találkozik, a kisgyermekgondozó nevelő együtt nevet, együtt sír a gondjaira bízott parányi emberfőkkel, és nap mint nap szembesül azzal a pozitív érzéssel, hogy az élet szép, és mindig van megújulás.

 

Az EFEB által szervezett kisgyermekgondozó, -nevelő tanfolyam a Szakkepesites.hu internetes portál ajánlásával is rendelkezik.

 

 
A kisgyermekgondozó nevelő tanfolyam során oktatott szakmai modulok:

 • 1868-06 Gyermekellátási alapfeladatok
 • 1878-06 Házi időszakos gyermek-felügyeleti feladatok
 • 1879-06 Gyermekfelügyelői feladatok
 • 1880-06 Gyermek-felügyeleti dokumentációs feladatok
 • 1884-06 A napközbeni gyermekellátás feladatai
 • 1885-06 A napközbeni gyermekellátás dokumentációs feladatai

  Nyomtatásmegosztás iwiw-enmegosztás twitter-enmegosztás facebook-on

Kurzushoz tartozó tételek:


Kapcsolódó tanfolyamok: