Felnőttképzés

Szociális gondozó és ápoló tanfolyam Nyomtatásmegosztás iwiw-enmegosztás twitter-enmegosztás facebook-on

Kurzusok:

ÜtemezésTervezett kezdésOktatás díja
(Egy összegben)
Részlet- fizetésVizsga díjaIdőtartamHelyszínTanfolyami napok
  <b><span class='akcio'>AKCIÓ! 10% kedvezmény április 22-ig.<br />így megtakarított összeg: 15 990 Ft</span></b><br />Az itt található összeg egy összegű fizetés esetén érvényes.Természetesen választhatja a havi részletfizetést is. A cégek a tanfolyam díját költségként elszámolhatják.<b><span class='akcio'>AKCIÓ! 10% kedvezmény április 22-ig.<br />így megtakarított összeg: 15 990 Ft</span></b><br />Nálunk a vizsgadíjat is részletben fizetheti, ezért nem terheli Önt a tanfolyam után az egyösszegű fizetés.<b>A teljes vizsgadíj: 3 060 Ft / hó x 15,<br />így összesen 45 900 Ft</b><br />A modulzáró és az OKJ-s vizsgák díját is tartalmazza.3 félévElméleti képzés: Budán a Móricz Zsigmond körtérnél - Pesten az Árpád híd metrómegálló közelében; Gyakorlati képzés:képző által javasolt egészségügyi és szociális intézményekben.Kéthetente szombaton 9:00-15:30 vagy kéthetente hétfő-szerda 17:00-20:00
2 hetente2013.08.24. 159 900 Ft

AKCIÓ: csak
143 910Ft
11 327 Ft/hó
(Vizsgadíj nélkül)
AKCIÓ: csak
10 194 Ft/hó


14 387 Ft/hó
(Vizsgadíjjal)
AKCIÓ: csak
13 254 Ft/hó

3 060 Ft/hó  15 hónap Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. szombat vagy hétfő-szerda délután 

Tanfolyamhoz kapcsolódó tanáraink:

Dóráné Haraszti Enikő Palágyi Krisztina Ratimovszky Kornélia Somodiné Andrea

További információ:(06-1) 321-9215, 0670/930-5527, 0670/366-7299 www.efeb.hu,

A szociális gondozó és ápoló tanfolyam elvégzésével biztos lehet abban, hogy egy nemes és megbecsült karrier felépítéséhez teszi meg a létfontosságú első lépéseket. A szociális ellátórendszerbár állami szinten gyakran visszaszorul – a versenyszférában keletkező helyeket is figyelembe véve világszerte bővül, főképpen az idősellátásról jelenthető ki, hogy mára már az egyik legdinamikusabban fejlődő gazdasági ágazat. Rászoruló embertársainkon segíteni a legnemesebb emberi cselekedetek közé tartozik, és számos felmérés bizonyítja, hogy a szakképzett, szociális gondozó és ápoló tanfolyamot végzett szakemberek társadalmi és erkölcsi megbecsültsége óriási. Szociális gondozó és ápolóként nem kell tartania a munkahelyi leépítésektől, és értékes munkája révén napi szinten is rengeteg pozitív visszajelzést kap majd embertársaitól. Ráadásul a szociális gondozó és ápoló tanfolyam elvégzése után az általunk adott szociális gondozó és ápoló OKJ végzettség külföldön is remekül hasznosítható, ahol ennek a szakmának az anyagi megbecsültsége is kivételesen jó.
 

 

Mielőbb éljen a kínálkozó lehetőséggel és iratkozzon be még ma, a szociális gondozó és ápoló képzés Önre vár!

Miért nálunk végezze el az szociális gondozó és ápoló tanfolyamot?

 

 

• Mert a szociális gondozó és ápoló tanfolyam hallgatóira is kiterjedő EFEB árgarancia miatt bizonyos lehet abban, hogy a szociális gondozó és ápoló képzés esetére vonatkozó kedvezményeink maradéktalan igénybe vétele esetén Budapesten nem talál hasonló szociális gondozó és ápoló képzés t versenyképesebb áron
• Mert az EFEB leendő szociális gondozó és ápolók vizsgáztatásához is saját vizsgaközponttal rendelkezik és a szociális gondozó és ápoló tanfolyam esetében 2013-ban a sikeres vizsgát tevők aránya 89% volt. Belőlük OKJ okleveles szociális gondozó és ápoló vált.
• Mert cégünk vizsgagaranciát is ad a szociális gondozó és ápoló képzés résztvevőinek.
• Mert az EFEB a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által kijelölt, hivatalos vizsgáztató intézménye a szociális gondozó és ápoló tanfolyam végzőseinek
• Mert a szociális gondozó és ápoló képzés a Magyar Felnőttképzésért Alapítvány által is ajánlott tanfolyam
• Mert a szociális gondozó és ápoló tanfolyam szervezése terén közel 11 éves tapasztalattal rendelkezünk, amelyet a legmesszebbmenőkig hasznosítunk minden újabb szociális gondozó és ápoló tanfolyam megszervezése és lebonyolítása során
• Mert a szociális gondozó és ápoló képzés keretei között a szociális gondozó és ápoló tanfolyam hallgatóinak speciálisan kidolgozott jegyzeteket, tételsorokat biztosítunk kedvezményes áron.
• Mert a szociális gondozó és ápoló tanfolyam oktató szaktanárai folyamatos továbbképzéseken vesznek részt, maguk is gyakorló szakorvosok, főiskolai okleveles ápolók, illetve egyéb egészségügyi szakemberek, akik gyakran évtizedek során összegyűjtött gyakorlati tudásukat is megosztják a szociális gondozó és ápoló tanfolyam hallgatóival.
• Mert a szociális gondozó és ápoló képzés elvégzését követően sikeres szociális gondozó és ápoló OKJ bizonyítványa mellé nemzetközileg elismert EUROPASS szociális gondozó és ápoló bizonyítvány-kiegészítőt kap az Ön által igényelt nyelven

 

Nálunk Ön nem csak addig fontos, amíg kifizeti a szociális gondozó és ápoló tanfolyam képzési díját!

 

Más oktatási intézményektől eltérő módon az EFEB komoly hangsúlyt helyez arra, hogy a szociális gondozó és ápoló tanfolyam végzett hallgatóinak pályafutását – beleegyezésükkel – akár évekig tovább kövesse. Eddigi felméréseink beigazolták azon feltételezésünket, hogy a szociális gondozó és ápoló OKJ bizonyítványt szerzett ápoló hallgatóink többsége hosszútávra szóló, biztos állást talál egészségügyi és szociális intézményekben, jelentős számú szociális gondozó és ápoló pedig Nyugat-Európában alapít magának és családjának új egzisztenciát, ahol minden szociális gondozó és ápoló átlagkeresete a magyar átlagfizetést többszörösen meghaladja.

 

Még ma jelezze részvételi szándékát a szociális gondozó és ápoló képzés vonatkozásában!
 

 

A szociális gondozó és ápoló tanfolyam általános adatai:

 

A szociális gondozó és ápoló tanfolyam azonosító (OKJ) száma: 33 762 01 0010 33 02
A szociális gondozó és ápoló tanfolyam képesítési szintje: középszintű szakképesítés
A szociális gondozó és ápoló képzés felügyeleti szerve: Nemzeti Erőforrás Minisztérium


A szociális gondozó és ápoló tanfolyam jelentkezési feltétele: tizedik évfolyam elvégzésével tanúsított iskolai végzettség (1999 előtt végzetteknél az általános iskola 8. évfolyamának elvégzése a követelmény)
egészségügyi alkalmasság + hepatitis védőoltás


 

A szociális gondozó és ápoló tanfolyam eredményes elvégzését követően kézhez kapott szociális gondozó és ápoló OKJ bizonyívány birtokában betölthető munkakörök:

 

Szociális ápoló, gondozó (FEOR 3315)


 

A szociális gondozó és ápoló tanfolyam elvégzésével megszerezhető szociális gondozó és ápoló OKJ szakképesítés munkaterületének rövid, jellemző leírása:

 

A szociális gondozó és ápoló legfontosabb munkaköri kötelessége az ápolási, gondozási alapfeladatok rendszeres elvégzése. Ezen felül a szociális gondozó és ápoló felméri a fogyatékos ember sajátos szükségleteit, fogyatékos emberek körében szociális gondozást végez. Úgyszintén a szociális gondozó és ápoló feladata, hogy vezesse a gondozási, ápolási, fejlesztési tervet és a rehabilitációs program dokumentációját és felmérje az idős emberek sajátos szükségleteit. A legtöbb szociális gondozó és ápoló idős emberek körében szociális gondozást végez, illetve végzi az idősellátás adminisztrációját


 

A szociális gondozó és ápoló képzés során oktatott szakmai modulok:


1851-06 Gondozási ápolási alapfeladatok
1865-06 A sajátos szükségletek felmérésének feladatai az idősellátásban
1866-06 Idősgondozási feladatok
1867-06 Az idősellátás adminisztrációja

 

Külső szakmai gyakorlatot a tanfolyam nem tartalmazza, annak szervezése a résztvevő feladata. Az EFEB által szervezett szociális gondozó és ápoló tanfolyam a Szakkepesites.hu internetes portál ajánlásával is rendelkezik.

 

SZOCIÁLIS GONDOZÓ ÉS ÁPOLÓ TANFOLYAM - SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS

  Nyomtatásmegosztás iwiw-enmegosztás twitter-enmegosztás facebook-on

Kurzushoz tartozó tételek:


Kapcsolódó tanfolyamok:

Az idősek gondozása a fiatalokat is inspirálja 2012.11.15. 23:18

 • Az embernél általában 65 év felett elkezdődik a fizikai és a mentális hanyatlás. A mentális állapot romlás természetes velejárója a kognitív funkciók folyamatos elvesztése is. Az idősek lelassult gondolkodásával csökkennek az információk tárolási kapacitásai, valamint az információk feldolgozási sebessége is lassuló tendenciákat mutat. Tapasztalataink szerint egyre több idős ember küzd a demencia betegség jegyeivel, akiknél a fenti tünet együttesek még fokozottabban vannak jelen. Az emlékmunkák segítségével többnyire a régi és újonnan szerzett ismeretek, információk feldolgozása, megtartása a cél.

  A leggyakoribb módszerek összefoglalása:

   

  Felolvasás: a célcsoport kedvelt könyvébőlaz idősek körében kedvelt történetekből való felolvasás, mely lehetővé teszi a felolvasás előtt a történet visszakérdezését, mennyire emlékeznek az elmúlt napon elhangzott történetre, majd a beszélgetés után újra az adott olvasmányt felolvassuk. Ezt követően újra átbeszéljük a témát, mely megmutatja számunkra az aktívabb személyt. A foglalkozáson aktív idős embernek a beszélgetés után sikerélménye van.

  Memóriakártya: a kártyák rendeltetés szerinti alkalmazása előtt minden lapot átbeszélünk, milyen kártyát látnak, mit tudnak vele kapcsolatban elmondani. Pl.: görögdinnye- milyen a színe kívülről és belülről, milyen az íze, melyik hónapban és melyik évszakban érik. Lehetőség szerint amennyiben a foglalkozáshoz beszerezhető a dinnye, az ízlelés kérdése és megválaszolását követően mindenki kóstolja meg, majd mondja el a véleményét, hogy erre az ízre emlékeznek-e.

  Fényképek: saját fényképpel saját emlékek, élmények, ismeretek felidézése; régi (nem saját) képekkel szintén emlékek, élmények újraélése. Ezek egyéni és kiscsoportos formában egyaránt jól alkalmazhatóak.

  Szójáték: bevezető gyakorlatként egyszerű szavak utolsó betűivel mondja a következő szót. Miután kéthárom kört végig haladt a játék, a scrabble szókirakó társasjátékkal alkotunk új szavakat, mely a vizuális érzékre is pozitívan hat.

  Hangfelismerés: magnóról lejátszott állatok, járművek, eszközök, háztartási gépek, munkagépek hangjait kell felismerni. Esetleg a szobatárs, vagy lakótárs hangját ismerje fel bekötött szemmel.

  Ízek, illatok felismerése: fűszernövények, ízről, illatról való felismerése bekötött szemmel. Különböző gyümölcsök, zöldségek, lekvárfélék kóstoltatása, felismertetése.

  Régi munkaeszközök, tárgyak felismerése: a munkájuk során használt eszközök és tárgyak felismerése, azok funkcióinak bemutatása.

  Beszélgetés kezdeményezése „Kedves emlékeim” témakörben, melyről szívesen beszél. Pl.: katonaság, befőzés, disznóvágás.