Tervezett kezdés |
Folyamatos indulás
Új típusú, államilag elismert szakképesítés! A tanfolyam már biztosan indul, BECSATLAKOZÁS 04.06-ig a szabad helyek függvényében! |
Ütemezés | Intenzív |
Időtartam | 2 hónap |
Helyszín | Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 56. vagy Online élő és visszanézhető óra |
Tanfolyami napok | szombat 9:00-15:30, vagy kedd és csütörtök délután 17:00-20:00 |
Oktatás díja egy összegben:
AKCIÓ! Online jelentkezés esetén 94900 Ft helyett csak
AKCIÓ: Online jelentkezés esetén 52 450 Ft/hó helyett csak 47 205 Ft/hó
Vizsgadíj egy összegben: Állami akkreditált vizsgaközpont szervezi.
További kedvezményekA képesítési követelményt előíró jogszabály:
37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról.
Egészséges táplálkozás és magas szintű gasztronómia. Mindenhol ezt halljuk, a kormányzat is nagy hangsúlyt fektet a közétkeztetésre. A képzési területek egységes osztályozási rendszere (KEOR) szerinti besorolási kód alapján: 1013 Szálláshely-szolgáltatás, étkeztetés, vendéglátás.
Az élelmezésvezető képzésünk a legújabb táplálkozási trendeket és gasztronómiai eredményeket hasznosítva oktatja a hallgatóit. Mi tudjuk, hogy mi kerül a 21. század asztalára, és nagy örömmel meg is osztjuk veled a tudásunkat.
Hol vannak már a régi idők, amikor rántással lakatták jól az embereket? Mi már régen elfelejtettük, és előretekintünk, hogy a legújabb eredményeket ismertessük meg veled. Az élelmezésvezető tanfolyamunkon az évtizedes tudásunkat és rutinunkat átadva a legjobb szakemberektől tanulhatsz.
Az élelmezésvezető egyszerre szakember, tudós és a konyha varázslója. Közétkeztetés felsőfokon, professzionális étlap összeállítása, élelmiszerbiztonság és a szükséges energiamennyiség. Sokrétű szakmai tudás sok érdekességgel és izgalommal.
Több mint 15 év tapasztalat a felnőttképzés területén
Az EFEB több, mint 15 éves oktatási tapasztalattal rendelkezik, kiváló szakemberekkel dolgozik, akik egyaránt kitűnő pedagógusok is.
Az EFEB tanúsítvány garancia a sikerre
A tanfolyam elvégzésével szerzett tanúsítványa láttán munkaadója, vagy megbízója biztos lesz abban, hogy Ön alapos tudás birtokában van.
Könnyen elérhető oktatási helyszínek
A képzés oktatási helyszínei jó pozíciójuknak köszönhetően vidékről is könnyen megközelíthetők.
E-learning a kényelmes tanulásért
Elektronikus tananyagaink azokat is segítik, akik az otthoni tanulást részesítik előnyben. Tanáraink – fejlett oktatási rendszerünknek köszönhetően – napi szinten képesek diákjaikat segíteni, fejleszteni a rendelkezésre álló legújabb technológiák segítségével.
Profi vizsgafelkészítés és vizsgagarancia
Az élelmezésvezető tanfolyam lezárásaként az EFEB a hatályos szabályozás szerint tanúsítványt állít ki, amelynek birtokában az állami vizsgacentrumokban képesítő vizsga tehető.
A képző intézmény engedélyszáma: E/2020/000339. Programkövetelmény száma: 10135003
A tanfolyam megkezdéséhez szükséges:
érettségi végzettség
és
Szakmai előképzettség:
· 510132306 Szakács szaktechnikus
· 510132302 Cukrász szaktechnikus
· 510132308 Vendégtéri szaktechnikus
· 42 5 5129 169 0 28 Vendéglátó technikus
· 52 7822 02 Vendéglátó technikus
· 54 811 01 Vendéglátás-szervező
· 52 811 01 Vendéglős
· 54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős 3/11
· 54 811 01 Vendéglátásszervező
· 34 811 03 Pincér
· 34 811 04 Szakács
· 34 811 01 Cukrász
· 33 7822 01 Pincér
· 33 7826 02 Szakács
· 33 7826 01 Cukrász
· 54 3434 04 Vendéglátó menedzser
· 52 7822 02 Vendéglátó technikus
· 55 7822 01 Vendéglátó szakmenedzser
· 33 811 02 1000 00 00 Pincér
· 33 811 03 1000 00 00 Szakács
· 33 811 01 1000 00 00 Cukrász
· 42 2 5123 08 20 08 Pincér
· 42 2 5124 08 20 09 Szakács
· 42 2 5122 08 20 01 Cukrász
· 42 9 5129 09 80 12 Vendéglátó menedzser
· 42 5 3129 16 90 28 Vendéglátó technikus
· 52 811 02 0000 00 01 Vendéglős
· 52 811 02 0001 52 01 Vendéglátásszervező
· 2101 Cukrász
· 2103 Szakács
· 2102 Felszolgáló
· vendéglátás szálloda szakos közgazdász
· közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon
· okleveles vendéglátóipari üzemgazdász
Szakmai gyakorlat területe és időtartama: 34 811 03 Pincér, 34 811 04 Szakács, 34 811 01 Cukrász, 33 7822 01 Pincér, 33 7826 02 Szakács, 33 7826 01 Cukrász, 54 3434 04 Vendéglátó menedzser, 52 7822 02 Vendéglátó technikus, 55 7822 01 Vendéglátó szakmenedzser, 33 811 02 1000 00 00 Pincér, 33 811 03 1000 00 00 Szakács, 33 811 01 1000 00 00 Cukrász, 42 2 5123 08 20 08 Pincér, 42 2 5124 08 20 09 Szakács, 42 2 5122 08 20 01 Cukrász, 42 9 5129 09 80 12 4/11 Vendéglátó menedzser, 42 5 3129 16 90 28 Vendéglátó technikus, 52 811 02 0000 00 01 Vendéglős, 52 811 02 0001 52 01 Vendéglátásszervező, 2101 Cukrász, 2103 Szakács, 2102Felszolgáló; vendéglátás szálloda szakos közgazdász, közgazdász turizmus-vendéglátás alapképzési szakon, okleveles vendéglátóipari üzemgazdász előképzettség esetén pincér, szakács, cukrász munkakörben eltöltött összefüggő 2 év szakmai gyakorlat. A gyakorlati időbe nem számít bele: a GYED, GYES időszaka, a harminc napnál hosszabb ideig tartó fizetés nélküli szabadság időtartama, továbbá minden olyan időszak, amikor munkabér kifizetésére nem állt fenn jogosultság.
és
egészségügyi alkalmasság
egészségügyi alkalmasság (szakmai alkalmassági igazolás* ÉLELMEZÉSVEZETŐ SZAKMÁRA + egészségügyi kiskönyv, benne negatív tüdőszűrő lelet)
*szakmai alkalmassági igazolást csak a jogszabályban meghatározott intézményekben lehet beszerezni. Ezen intézmények a következő linkre kattintva találja:
www.efeb.hu/felnottkepzes/egeszsegugyi-szakellato
Számítógép felhasználói szintű ismerete,ajánlott.
Az élelmezésvezető képzés résztvevői kedvezményes áron juthatnak hozzá a képzéshez szükséges tananyagokhoz, melyek egy része az EFEB fejlett oktatási rendszerének köszönhetően már elektronikus formában is elérhető. Digitális tananyagaink segítségével még inkább arra törekszünk, hogy a képzés résztvevőinek minden eszközt és feltételt biztosítsunk a sikeres tanuláshoz és vizsgákhoz.
Részletfizetési lehetőség - egyéni hallgatóink és a vállalkozások számára egyaránt részletfizetési lehetőséget kínálunk.
Kedvezmények magánszemélyek részére:
A Magyar Felnőttképzésért Alapítvány jóvoltából az alábbi kedvezményeket biztosítjuk:
- regisztrált munkanélküli hallgatóink részére 10% az oktatás díjából (a tanfolyam indulásakor a kedvezményre jogosító dokumentumok bemutatása szükséges)
- GYED-en, GYES-en lévő kismama hallgatóink részére 10% az oktatás díjából (a tanfolyam indulásakor a kedvezményre jogosító dokumentumok bemutatása szükséges)
- egyösszegű fizetés választásakor a tanfolyam adatlapján egyösszegű fizetés esetére megjelölt oktatási díj, a kedvezmény igénybevétele akár 30% megtakarítást is jelenthet a nem egyösszegű oktatási díjhoz képest
- törzshallgatóink részére 10% az oktatási díjából (ha valamely EFEB által szervezett tanfolyamon már sikeres vizsgát tett)
A kedvezmények nem összevonhatóak! Amennyiben Ön több kedvezményre is jogosult, munkatársaink készséggel segítenek az Önnek kedvezőbb kedvezménykategória kiválasztásában.
Vizsgák:
A képzés során a tanulmányi eredmények mérése modulvizsgával történik.
A modulvizsgákat az alábbi ütemezésben szervezzük:
1.modulvizsgán számonkérésre kerülő modul:
Élelmezésvezető elméleti ismeretek
Írásbeli vizsga: online tesztfeladat
Időtartam: 60 perc
A modulvizsgát minimum 61%-os szinten kell teljesíteni.
2.modulvizsgán számonkérésre kerülő modul.
Élelmezésvezető gyakorlati feladatai
Projektfeladat: beadandó feladat készítése
Meghatározott szempontok alapján (diétára vonatkozó meghatározások) három fogásos menü összeállítása felnőtt étkeztetésre kalkulálva, három adagban, az aktuális közétkeztetési nyersanyag normában meghatározott maximum keretösszegen belül.
A modulvizsgát minimum 61%-os szinten kell teljesíteni.
A szakmai képzés követelményeinek teljesítéséről- minden programkövetelmény –modul eredményes teljesítése esetén– a képző intézmény Tanúsítványt állít ki a képzésben résztvevő részére.
A szakképesítés megszerzésére a képesítő vizsgán van lehetőség. A képesítő vizsga teljesítésére a képző intézményektől független akkreditált vizsgaközpontokban van lehetőség. A képesítő vizsgákra való bementi feltétel a szakképesítés eredményes elvégzését igazoló a képző intézmény által kiadott Tanúsítvány.
A képesítő vizsgák díját, a jelentkezés módját, időpontjait az akkreditált vizsgaközpontok határozzák meg.
A képesítő vizsga felépítése:
Írásbeli vizsga: Élelmezésvezető feladatai. (feleleltalkotó feladatok, számításos feladatok)
Projektfeladat: Élelmezésvezető gyakorlati feladatai- megadott szempontok alapján menü összeállítása, kalkuláció készítése.
Élelmezésvezető elméleti ismeretek
Tartalma:
Élelmezésvezető gyakorlati feladatai
Tartalma:
Közétkeztetési feladatokat ellátó intézmény, egység felelősségteljes vezetőjeként, kiemelkedő, speciális szaktudással rendelkezik, magas szinten ismeri a táplálkozástudományt. Az élelmezési részlegek munkáját koordinálja, ellenőrzi. Dietetikusokkal, diétás cukrászokkal és diétás szakácsokkal dolgozik, team szisztéma szerint. A közétkeztetésben egyre nagyobb szerephez jutó diétáknak, táplálkozási érzékenységben szenvedőknek biztosítani tud olyan lehetőséget, amellyel a táplálkozásukban felmerülő speciális igények szerint képesek megoldást kínálni. A közétkeztetésre folyamatosan megnövekedett igény, munkaerőpiaci hiányt idézett elő ebben a munkakörben, így nagy szükség van a jó élelmezésvezetőkre.
Az élelmezésvezető megszervezi és ellenőrzi az élelmezési üzem munkáját, törekedve a költséghatékony működésre. Elkészíti az általános és a speciális táplálkozáshoz szükséges ételek kalkulációit nyersanyag-kiszabati ívet vezet, és veszteségszámításokat végez. Dietetikus munkatársak bevonásával komplett napi, heti, havi étlapot és/vagy étrendet tervez, állít össze, szükség szerint személyre szabottan. Tápanyagszükséglet kalkulációt készít a különböző korcsoportokba tartozók, táplálkozásra érzékeny betegségben vagy allergiában szenvedők részére az ételallergia és táplálékintolerancia szigorú szabályainak betartása mellett. Adminisztrációs feladatokat lát el, és információs rendszert működtet. Munkatervet, takarítási rendet készít. HACCP rendszert üzemeltet és ellenőriz. Beszerzést irányít és ellenőriz. Készletgazdálkodást végez, együttműködik a szakhatóságokkal és segíti azok ellenőrző munkáját. Ellenőrzési tervet készít az érvényben lévő jogszabályok, előírások betartatásához. Gondoskodik a dolgozók szakmai továbbképzéséről. Ösztönzi a dolgozókat a szakmai fejlődésre. Népszerűsíti az egészséges táplálkozást.
A képesítési követelményt előíró jogszabály: 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozásegészségügyi előírásokról.
Kérdése van? Tegye fel most!