Mentőöv a fiataloknak! – Érettségi utáni képzések
 • slider image
 • slider image
 • slider image

Mentőöv a fiataloknak! – Érettségi utáni képzések

Felnöttképzés hírek

Mentőöv a fiataloknak! – Érettségi utáni képzések

2017-08-17 15:15:00

Sokan vagyunk úgy, hogy az általános iskola után jobb híján elvégezzük a középiskolát, aztán ott állunk az érettségivel, és nem tudjunk, hogy mit kezdjünk magunkkal. De semmi baj, hiszen az OKJ tanfolyamok olyan szakmát adnak a kezedbe, amellyel valóban megvalósíthatod a céljaidat.

Nem tudsz mit kezdeni az érettségiddel? Segít az OKJ képzés!

A magyar iskolarendszer egyik nagy dilemmája, hogy mit csináljanak azok a fiatalok, akik a gimnázium vagy a szakközépiskola elvégzése után leérettségiznek, azonban főiskolára vagy egyetemre nem szeretnének menni. Szerencsére a felnőttképző intézetek segítségével ezek a fiatalok sem kallódnak el, sőt, talán éppen egy olyan szakmát sajátítanak el az érettségi utáni képzések egyikén, amellyel megalapozzák a jövőjüket, és sikeres emberek, vállalkozók lehetnek.

 

Mit tanulhatunk az érettségi utáni képzéseken?

Az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szerepelnek azok a szakmák és szakképzések, amelyek érettségire épülnek, ezeket nevezzük egyszerűen érettségi utáni képzéseknek. Ezek némileg magasabb szintű OKJ tanfolyamok, hiszen sok esetben igénylik a nyelvtudást és némi informatikai ismeret sem árt. De hát manapság a nyelv és a számítástechnika szinte már alapnak számít, ha sikeres emberek szeretnénk lenni. Az sem elhanyagolható szempont, hogy az érettségi utáni képzés elvégzésével egy kiváló szakma elsajátítása mellett akár többletpontokat is szerezhetünk, ha mégis úgy döntünk, hogy felvételizünk egy felsőoktatási intézménybe.

 

Jobb későn, mint soha!

Ráadásul az érettségi utáni képzések során számos tapasztalatot szerezhetünk, hiszen valljuk be, sokan a középiskola elvégése után még nem állnak készen arra, hogy belevessék magukat a nagybetűs életbe. Ellenben néhány év a szakképző iskola padjában – mint például az EFEB szakközépiskolája –, sokat segíthet abban, hogy a mindennapokban jobban eligazodjunk, néhány év alatt megtalálhatjuk azt a célt, amelyre koncentrálni szeretnénk a jövőben, sőt, végre rájöhetünk arra is, hogy mi a mi igazi erősségünk, mi az a szakma, ami igazán érdekel minket.

Fontos évek ezek minden fiatal életében, hiszen egy jól kiválasztott szakma számtalan örömöt okozhat az életben, miközben ha tényleg szeretjük azt, amit csinálunk, akkor megsokszorozódik az erőnk, és bátran belevághatunk egy-egy vállalkozásba, hogy valami igazán nagyot alkothassunk az aktív éveinkben, amelyre a gyerekeink is büszkék lehetnek.

 

Érettségi utáni képzések az EFEB-nél

Az EFEB Érettségizettek Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája az egyik legprofesszionálisabb képző intézmény az érettségizett fiatalok számára, ahol nappali tagozaton, 25 éves korig kínálnak érettségi utáni képzéseket. A tanulók számos kedvezményt vehetnek igénybe a tanulmányaik során, így kapnak diákigazolványt, amellyel az érettségi utáni képzésekben résztvevők kedvezményes árú BKV-bérletet vehetnek, illetve a távolsági járatokra válthatnak diákbérletet.

A tanulók társadalombiztosítási, egészségügyi biztosítási jogviszonnyal is rendelkeznek, illetve ha a törvényileg előírt feltételeknek megfelelnek, akkor családi pótlékra, árvaellátásra nyújthatnak be kérelmet. Mindemellett az EFEB szakközépiskolája együttműködik több állásközvetítő portállal, akik a pályaválasztás kapcsán adnak nagyon hasznos tanácsokat az érettségi utáni képzésekben tanulók számára.

Régebbi cikkek a témában


TANFOLYAM KERESŐ
 • Telefon
 • +36(1) 321 9215
ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODÁINK
 • 1114 Budapest, Villányi út 5-7.
 • (Szent Margit Gimnázium)
 • Hétfőtől csütörtökig: 9.00-17.00
 • Pénteken: 8.00-16.00-ig
 • Szombaton: 8.00-12.00
 • ugrás a térképre »
 • 1139 Budapest, Frangepán u. 19.
 • Hétfőtől csütörtökig: 8.00-18.00
 • Pénteken: 8.00-16.00
 • Szombaton: 8.00-12.00
 • ugrás a térképre »


TANFOLYAMKERESŐ

Copyright 2014-2018 © EFEB Kft.

Felnőttképzési tevékenység engedélyszáma: E-001225/2015

Nyilvántartási szám: 01-0363-04