• slider image
  • slider image
  • slider image

Gyógymasszőr tanfolyam látássérülteknek

Felnöttképzés hírek

Gyógymasszőr tanfolyam látássérülteknek

2018-12-07 15:15:00

2017. október 24-én ritka alkalomnak lehettünk részesei az EFEB Felnőttoktatási Központ épületében, Budapest, XIII., Frangepán utca 19-ben. Látássérültek számára térítésmentes (támogatott) gyógymasszázs képzés indult, ami hiánypótló kezdeményezés, mert ilyen az utóbbi 14 évben nem volt elérhető a látássérültek számára. Ebben a szakmában nagyon komoly elismerést vívtak ki a látássérültek, jelentősen segítve az emberi, anyagi megbecsülésüket és szolgálva ezzel a kezelésre szorulókat.

Ennek keretében a VGYKE elősegíti a konvergencia régiókban megvalósuló EFOP-1.1.1-15, valamint a Budapesten és Pest megyében működő VEKOP-7.1.3-15 „Megváltozott munkaképességű emberek támogatása” elnevezésű – Európai Uniós forrásokból és hazai társfinanszírozással létrejövő – programok keretében indított gyógymassszőr képzés szakmai megvalósulását, és támogatja a látássérült résztvevők képzésen történő sikeres részvételét.. A projekt alapvető célja, hogy hozzájáruljon a projektbe bevont megváltozott munkaképességű ügyfélkör támogatás nélküli, nyílt munkaerő-piaci integrációjához, továbbá kiemelten fontosnak tartja, hogy a látássérült személyek nagyon magas szakmai minőségben készüljenek fel erre a szakmára és versenyképes szakemberként kerüljenek ki a nyílt munkaerő piacra.

 

 

A jelenlévőket köszöntötte Daczi Péter, az EFOP-1.1.1-15 projekt szakmai vezetője, Nádor Balázs, az EFEB igazgatója, Takács Istvánné, az EFEB szakmai vezetője, valamint Bujdosó Erika, az EFEB Szakközépiskola megbízott igazgatója, akik garantálták, hogy az oktatás nagyon magas szakmai színvonalon fog folyni és az esetlegesen felmerülő nehézségeket megfelelő empátiával kezelik.

Megtérülni látszik a befektetett munka, amely Kis Erika VGYKE operatív vezetőjének irányításával történt. A megvalósulás mögött hihetetlen méretű szervezőmunka volt, amely még nyár elején kezdődött. A honlapra feltöltött jelentkezési lapok kitöltésével, az érettségi bizonyítványok bemutatásával és az orvosi papírokkal lehetett jelentkezni. A résztvevők előzetes szűrésen vettek részt, személyesen is meghallgattuk, interjúztattuk őket, átnéztük orvosi papírjaikat, megismerve ezzel egyéni történetüket és motivációjukat. Szívszorító volt látni, hogy akár betegségből adódóan, akár baleset következtében pillanatok alatt előfordulhat olyan nehéz szituáció, melynek következtében be kell tagozódni egy másik rendszerbe. Több résztvevőnek még a zsebében van az érvényes jogosítványa és közben a felolvasó programról kellett beszélnünk nekik, amelyről még soha nem hallottak. Nehéz pillanatok voltak ezek, de túljutottunk rajta és 18 hallgatóval elindulhatott a képzés, amely a hét minden napján komoly elfoglaltságot jelent.

Az esélyegyenlőség jegyében a vidékiek kollégiumi elhelyezést is igénybe vehettek a Vakok Állami Intézetében, ahova 9 fő jelentkezett.

Ez több szempontból is szerencsés, hiszen az oktatás után át tudják beszélni az előadáson elhangzottakat, a masszázsfogásokat gyakorolhatják egymáson, kijavíthatják egymást, okulva a másik hibájából.

Mindnyájan reménykedünk abban, hogy ez csak a kezdet. Reményeink szerin Fodor Ágnes elképzelése valóra válik és ezen túl gyakrabban adódik lehetőség a látássérültek számára ilyen speciális, magas színvonalú felnőtt képzés elindítására állami támogatással.

 

Régebbi cikkek a témában


TANFOLYAM KERESŐ
  • Telefon
  • +36(1) 321 9215
ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODÁINK
  • 1114 Budapest, Villányi út 5-7.
  • (Szent Margit Gimnázium)
  • Hétfőtől csütörtökig: 9.00-17.00
  • Pénteken: 8.00-16.00-ig
  • Szombaton: 8.00-12.00
  • ugrás a térképre »
  • 1139 Budapest, Frangepán u. 19.
  • Hétfőtől csütörtökig: 8.00-18.00
  • Pénteken: 8.00-16.00
  • Szombaton: 8.00-12.00
  • ugrás a térképre »


TANFOLYAMKERESŐ

?

Copyright 2014-2024 © EFEB Kft.

EFEB Felnőttoktatási Központ Kft. felnőttképzési tevékenység engedélyszáma: E/2020/000339 EFEB Akadémia Kft. felnőttképzési tevékenység nyilvántartásba vételi száma: B/2020/001638

* A képzéseket az EFEB Akadémia Kft. szervezi.