• slider image
  • slider image
  • slider image

Fitness-wellness instruktor szakképzés

Miért az EFEB ÉRETTSÉGIZETTEK SZAKGIMNÁZIUMA ÉS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA Fitness-wellness instruktor szakképzése a legjobb választás?

 

Fitness-wellness instruktor (OKJ 54 813 01)

Amit a Fitness-wellness instruktor szakképzésünkről tudni érdemes:  

a képzés formája:       iskolarendszerű, nappali

a képzés jellege:        OKJ-bizonyítvány megszerzésével záródó

időtartama:     2 tanév

         a 13. évfolyamot követően 160 óra szakmai gyakorlat

az elméleti képzési idő aránya: 40%

a gyakorlati képzési idő aránya: 60%

 

az elméleti oktatás helyszíne:

EFEB Érettségizettek Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

1139 Budapest Frangepán u. 19.

 

a gyakorlati képzés helyszíne:

Gilda Max Fitness és Mozgásközpontok  

(Budapest területén több edzőteremben az egyéni edzési igények figyelembe vételével kialakított beosztás szerint)   

 

A képzés megkezdésének feltétele:

Érettségi bizonyítvány

A 2017-ben érettségiző tanulóktól kérjük, hogy július 20-ig pótlólag mutassák be az érettségi bizonyítványukat.  

Szakmai alkalmassági igazolás, amelyet kizárólag foglalkozás- egészségügyi szakellátó adhat ki.

Javasoljuk az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Munkahigiénés  és Foglalkozás Egészségügyi Szolgálat felkeresését.

(Címük: 1096 Budapest Nagyvárad tér 2. 

Rendelési idő: H-Cs 8.30-13.30, P: 8.30-12.00

Az igazolás díja 2500 Ft.)

 

Milyen munkát végez a fitness-wellness instruktor?

A fitness-wellness instruktor csoportos, illetve egyéni edzéseket tervez, szervez és vezet fitness-, wellness-klubokban, szabadidőközpontokban, tornatermekben… stb. Tevékenységét elsősorban a rekreációs sport területén végzi, a lakosság fittségi állapotának javításáért. A foglalkozások vezetésén túl ügyfélszolgálati feladatokat is ellát. Komplex felkészültsége alapján alkalmas a legváltozatosabb mozgásprogramok oktatására, gyermekek, felnőttek és idősek sportolásának megtervezésére és levezetésére.

Hol dolgozik a fitness-wellness instruktor?

A fitness-wellness instruktor leggyakrabban fitness termekben, wellness-klubokban, szállodák wellness részlegeiben, uszodákban, szabadidőközpontokban, tornatermekben végzi munkáját. A fitness-wellness instruktor által vezetett mozgásprogramok hatékonyan egészítik ki az egyes sportágakban végzett edzéseket, ezért sportegyesületek, sportiskolák munkatársa is lehet a fitness-wellness instruktor képzettséggel rendelkező szakember. 

Mit kell megtanulni ahhoz, hogy fitness-wellness instruktor lehessek?

A fitness-wellness instruktor OKJ-szakképzés elméleti oktatása során az alábbi tantárgyakkal találkozol:

Anatómiai-élettani ismeretek

Terhelésélettan

Klinikumi alapismeretek

Edzéselmélet

Gimnasztika

Aqua-tréning

Csoportos fitness órák

Fitness termi kondicionálás

Ügyfélszolgálat

Speciális óratípusok

 

Megismered az emberi szervezet felépítését, működését és szabályozását. Az emberi test anatómiájának és működésének ismerete fontos, hiszen tudatosan, felelősséggel fogod irányítani az egészséges ember fizikai aktivitását, sporttevékenység végzése közben, komplex megközelítésben szervezed majd fittségi mozgását.

Elsajátítod azokat a módszereket, amelyek segítségével megállapíthatod, hogy egy emberi szervezet milyen fizikai állapotban van, illetve az edzés milyen hatást gyakorol a szervezetre.

Felkészülsz a teljesítményfokozás módszereinek és eszközeinek alkalmazására, és megismered az alakformálás élettani, anatómiai hátterét, a testformálásra vonatkozó edzéselveket, edzésmódszereket és edzéseszközöket.

Megismered a vízben alkalmazható gyakorlatok, eszközök, felszerelések széles választékát, alkalmazási területeit és formáit, valamint a víz - mint sajátos edzéseszköz - egészség- és képességfejlesztő hatásait. Megtanulod a fitness szektorra jellemző óratípusok jellemző mozgásanyagát, a csoportos óravezetés elméleti és módszertani sajátosságait, az új irányzatokat és képes leszel a vendégek egyéni igényeinek megfelelő óratípus ajánlására és a fittségi programok népszerűsítésére. A felnőttek mellett a gyermekek és az idősek testi, lelki, szociális jellemzőit is megismered, lehetőséged lesz elsajátítani az alternatív mozgásformák élettani és filozófiai hátterét.

Mit tartalmaz a Fitness-wellness instruktor gyakorlati képzése?

A tanév során közvetlen, életszerű tapasztalatokat szerzel a sportolók felkészítési- felkészülési folyamatáról, és a fitness-wellness szektor által kínált testedzési lehetőségekről. Részt veszel az edzésprogramokban, tapasztalataidat elemezned, értékelned kell. Folyamatosan fejlesztened kell kondicionális és koordinációs képességeidet.

Elsajátíthatod a gimnasztika mozgásrendszerét, képessé válsz a gyakorlatok helyes technikai kivitelezése, az edzésfeladatnak megfelelő gyakorlatok összeállítására és a gyakorlat-végrehajtás szakszerű irányítására. Képes leszel a különböző irányzatokra jellemző gyakorlatsorok, koreográfiák összeállítására és oktatására. A gyakorlati órák fejleszteni fogják motorikus készségeidet, így megfelelő alapot kapsz a gyakorlatok helyes technikai kivitelezésére és bemutatására, a motiváció fenntartására, és a fittségi program rekreációs hatásának megteremtésére.

Az elsősegélynyújtás gyakorlat keretében megismered a legfontosabb általános és konkrét feladatokat a hirtelen fellépő egészségkárosodások esetén. Megtanulhatod azokat a biztonságos és hatékony beavatkozásokat, amelyek segítségével közvetlen életmentő vagy a súlyosbodást megelőző eredményt érhetsz el.

A szakmai gyakorlaton a már elsajátított ismereteket, megszerzett képességeidet fejlesztheted tovább valós munkakörülmények között. Részt vehetsz sporttáborokban, nemzetközi és hazai sportversenyeken dolgozhatsz, edzőtáborozó gyermekekkel foglalkozhatsz, sportot, egészséges életmódot és mozgást népszerűsítő rendezvények lebonyolításában vállalhatsz feladatokat. Kipróbálhatod magad edzőteremben, wellness hotelben vagy sportklubok rendszeres óráin. 

Szakképzés PLUSZ program yes

A Fitness-wellness instruktor OKJ-szakképzésen részt vevő diákjaink számára kedvező feltételekkel biztosítunk lehetőséget kiegészítő szakmai tartalmak elsajátítására 

Vízimentő képzés 

Szakmai partnerünk, a Vízimentők Országos Szakszolgálata, kedvezményes áron kínálja tanulóinknak a vízimentő tanfolyamot, amelynek elvégzése után szezonális munkát vállalhatsz akár a Balaton partján is.

A Fitness-wellness instruktor szakképzésen tanulóknak – igény szerint - szakmai nyelv vagy nyelvvizsga felkészítő tanfolyamot szervezünk.

Karrierépítés

A Fitness-wellness instruktor OKJ-bizonyítvány megszerzése után tanulóink gyakran tanulnak tovább Gyógymasszőr vagy Kozmetikus szakképzéseinken, ezzel is bővítve elhelyezkedési lehetőségeiket.

Végzett fitness-wellness instruktorként lehetőséged van személyi edző képzésen továbbfejlődni.

 


Reméljük, hogy hamarosan találkozunk!

Kövess minket a www.facebook.hu/efebszki oldalon!

 

 

 

 

Részletes leírás

OKTATÓINK

Piszton Hajnalka
Takács Zoltán
Kass László

ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

Ügyfélszolgálatunk elérhetőségei
Tel: 06-1 321-9215, 06-70 616-1171
e-mail: info@efeb.hu
Kérdezzen bátran tanárainktól, ügyfélszolgálatunktól és a
tanfolyamvezetőktől közvetlenül a fényképükre kattintva!

TANFOLYAMSZERVEZŐ

Góra Ibolya

Nálunk Ön nem csak addig fontos, amíg kifizeti a képzési díjat!

Kérdése van? Tegye fel most!

+36(1) 321 9215

Nem erre gondolt? Keressen további tanfolyamaink között!

Copyright 2014-2018 © EFEB Kft.

Felnőttképzési tevékenység engedélyszáma: E-001225/2015

Nyilvántartási szám: 01-0363-04